VALORISE

Al het drukwerk voor expansion.eco op Valorise

valorise papierAangezien Expansion.eco een duurzaam bedrijf is hebben we ervoor gekozen om de visite en postkaarten op Valorise te drukken. Het resultaat is echt prachtig; je ziet zelfs de vezels nog zitten, waardoor ieder kaartje uniek is.

Papier met vezels uit Nederlandse kassen (lokaal agrarisch restmateriaal)

Valorise by Schut Papier is een bijzonder circulair papier; het is namelijk gemaakt met lokaal gewonnen tomatenplantvezels! Dankzij de unieke receptuur zijn de tomatenplantvezels heel subtiel zichtbaar, wat dit papier een bijzonder aansprekende, natuurlijke uitstraling en een hoge tactiele waarde geeft.

Het duurzame verhaal van dit papier begint in het Zuid-Hollandse Westland. De vele kassen die daar staan zijn tijdens het teeltseizoen tot aan de nok vol met tomatenplanten; vaak groeien de planten tot wel 5 of 6 meter hoog! Nadat de tomaten aan het einde van de zomer geoogst zijn, zijn de planten niet meer nodig en worden de kassen geleegd. Daarbij komt jaarlijks zo’n 80 miljoen kilo aan tomatenplanten vrij, welke geen verder doel hebben en worden gecomposteerd. Zonde, vinden wij – zeker als je er ook zulk mooi papier van kunt maken!

Reacties zijn gesloten.